Aparat za kuvanje na pari CSS 5430


KM 59.90

  • Dodatna posuda za pirinač i ostalo sitno zrnevlje od 1 litara
  • Vodomer, svetlosni indikator
  • On/off dugme sa svetlećim indikatorom
  • Korisni saveti

Pet saveta za uspešno kuvanje na pari:

  1. Namirnice koje koristite moraju biti izuzetnog kvaliteta – kod mesa odstranite suvišnu mast, a kod voća i povrća delove koji su udareni ili na neki drugi način oštećeni.
  2. Što se tiče vremena kuvanja, najvažnije je da se pobrinete za tri stvari. . . Prvo, da su sve namirnice koje spremate istovremeno jednake ili slične veličine, bilo da se radi o celim namirnicama ili komadima, a drugo – da su poklopci na svim posudama dobro „ legli“ kako se vreme kuvanja ne bi bespotrebno produžavalo. I konačno – hrana mora biti odvojena od tečnosti najmanje 2 – 3 cm kako bi se dobio efekat pravog kuvanja na pari, a ne u ključaloj vodi.
  3. Najbolje je da namirnice u svim posudama prilikom istovremenog kuvanja budu raspoređene u jednom sloju, podjednake debljine i da je napravljen razmak između posuda kako bi ne bi dolazilo da zadržavanja pare, već do podjednake cirkulacije kroz sve posude.
  4. Hrana u donjim posudama treba da bude ona sočnija,  kako ne bi dolazilo do kapljanja na posude koje se nalaze ispod i mešanja ukusa.  Hranu u gornjim posudama treba kuvati malo duže (nekoliko minuta), jer se ona nalazi dalje od izvora pare.
  5. Vreme kuvanja uvek prilagodite svom ukusu.  Neka Vas ne zavaraju preporuke o idealnom vremenu kuvanja koje dobijate u uputstvima. Šta je najbolje ipak zavisi od individualnog ukusa i karakteristika namirnica koje koristite u konkretnom slučaju.

Kuvanje na pari ukratko znači – manje masti, manje holesterola, više vitamina i minerala, a pri tom – hranu boljeg ukusa i lepšu na oko.

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Aparat za kuvanje na pari CSS 5430”

There are no reviews yet.